be nice to people
fotka me 8:2016.JPG

Blog

Svíčky a jejich složení

O čem všechny moje svíčkové vůně jsou? Vůně skládám a mixuju nahodile, největší trabl ale mám s jejich pojmenováním…asi jsem měla raději zvolit čísla, než názvy:)). Když nevím, občas mi někdo pomůže. Tak, jak tomu bylo třeba u Lolity nebo Londýna. Někdy mě inspirovala místa, která jsem navštívila, nebo chutě a období, v kterých zrovna svíčka vznikla. Takže se nedržte jen názvu, přečtěte si základní ingredience nebo vsaďte na intuici..

IMG_4757.jpg

FIGUE - Fík, pačule, kadidlo, vetiver, jasmín.  Elegantní a svěží unisex vůně funguje stejně dobře v zimních i letních teplotách. Její optimismus, podpořený jasmínem, utužuje vztahy. V dobách dobrých i zlých.

LONDON King's Road - Podstatnými složkami této vůně je růže a pryskyřicie(oud), doladěné špetkou hřebíčku a hořkého pomeranče. Růže symbolizuje nezávislost, lásku i vášeň, oud zas mužství a trochu punku. A to všechno se nějak spojuje dohromady.

POUDRE - Pudrová vůně stojí na santalu,  vanilce a květu ylang ylang. Koncentruje ženskou energii, mobilizuje ženskou sílu. Doporučuju pro chvíle, kdy chce být  žena sama se sebou, nikým nerušena ve svém budoáru. Prostě tady je mužům vstup zakázán.

BISQUITS - Nad touto vůní se doslova sbíhají sliny. Připomíná vánoční cukroví, je úplným gurmánským prožitkem.  Čokoláda, med, vanilka a mandarinka. S trochou jasmínu má energii překvapení. I když je převážně vánoční vůní, chuť k životu si s ní může vyladit kdykoliv.

SUMMER - V této ryze letní vůni pulzuje optimistický jasmín uzemněný ambrou. I když na první nádech  nepřekvapuje, zapálená na letní terase skvěle zapadá do vůní květin i občasného deště.

LOLITA - Svěží a holčičí.  Trochu naivní. Vypne vám hlavu a spustí sérii nezávazných myšlenkových flirtů. Nic se vám nebude chtít. Zapalte svíčku, pusťte si hudbu a lets danceJ  Mix květin,  v hlavní roli fialky, narcis a orchidej. K tomu trochu dřeva. 

BALI - Uvolňuje, povzbuzuje a vyvolává vzpomínky na prázdniny. Kdo byl na Bali, dobře si pamatuje na květy Frangipani všude, kam vkročíte. Ale Frangipani v tom není sama. Vanilka je dalším tónem, který možná svým nosem jemně zachytíte.

MARRAKESH - Další z unisex vůní.  Tabák spojený s pryskyřicí, kadidlem a kosatcem. Osobně si tuto směs raději pustím v letních měsících, protože všechny oudovité pryskyřicové vůně se lépe rozvinou v teplejších nadmořských výškách.